×

Google Hum to Search: ce este și cum poți găsi o melodie utilizându-l

Ți-a rămas vreodată un cântec blocat în minte, dar nu ți-ai amintit titlul? Este unul dintre acele lucruri care te pot înnebuni până îți dai seama de numele melodiei. Cu Google Hum to Search, rezolvi problema imediat. Să vedem cum.

articol
Folosind tehnologia de învățare automată, Google oferă un instrument care îți permite pur și simplu să fredonezi, să fluieri sau chiar să cânți câteva note și să rezolvi misterul. După ce Google recunoaște melodia, nu numai că poți vedea titlul, dar poți căuta detalii despre melodie, artist, versuri și multe altele.

Cum funcționează Google Hum to search?

Pornind de la tehnologia de recunoaștere a muzicii dezvoltată cu câțiva ani în urmă și utilizată în Now Playing pe Pixel 2, Hum to Search folosește învățarea automată pentru a identifica o melodie.
Google consideră că melodia unui cântec este la fel de distinctă ca amprenta unei persoane.
Algoritmii de învățare automată elimină detaliile dintr-o melodie, cum ar fi instrumentele sau vocea și, practic, le dezactivează. Ce rămâne este acea amprentă.Modelele de învățare automată convertesc apoi sunetul într-o secvență bazată pe numere care reprezintă melodia unică.

Cum să utilizezi Google Hum to search?

Puteți utiliza funcția Google Hum to Search cu aplicația Search Sound pe Android sau direct din widget-ul Google search.
Iată ce trebuie să faci:
  1. Deschide Google Search
  2. Pe pagina principală de căutare Google, selectează pictograma microfonului din dreapta barei de căutare.
  3. Apasă butonul Search a song din partea de jos a ecranului.
  4. Apoi fredonează melodia. De asemenea, poți fluiera, poți să cânți câteva cuvinte sau să folosești versurile „la-la-la, na-na-na” pentru a le înlocui pe cele pe care nu le cunoști. Încearcă să faci acest lucru timp de aproximativ 10 până la 15 secunde pentru a-i oferi timp lui Google să caute melodia. Pentru exemplul nostru, am fredonat melodia Love of my life - Queen
  5. Vei vedea apoi cele mai bune sugestii pentru melodia ta cu o potrivire procentuală pentru fiecare. Din fericire, Google a potrivit fredonatul meu cu melodia corectă. Poți alege opțiunea Mai multe rezultate din partea de jos pentru rezultate suplimentare, dacă dorești.


Dacă vezi melodia corectă sau mai multe potriviri, selectează melodia din listă pentru mai multe detalii.
Dacă nu primești nicio melodie care se potrivește, poți să apeși pe Try again pentru a încerca din nou. Dacă tot nu reușești, îți recomand să elimini zgomotul de fond, dacă acesta există. Până la urma sigur o să iasă ceva.

Cât de bine funcționează Hum to Search?

Părerile despre această funcție sunt, evident, împărțite, în funcție de experiența fiecăruia.
Eu, însă, am făcut și câteva teste suplimentare, dincolo de melodia Love of my life, care este destul de cunoscută și am fredonat și melodia Copacul - Aurelian Andreescu, știind că este o melodie veche, românească. **Ghici ce? Google a găsit potrivirea corectă cu cele mai mari procente.
Apoi, am fredonat Under pressure - Queen, dar nu de la începutul melodiei și, din nou, Google a identificat melodia.Acest lucru nu înseamnă că Google va avea acuratețe 100% de fiecare dată. Cu toate acestea pare să funcționeze destul de bine până acum.

Ca orice altceva, ar trebui să-l încerci și tu, chiar dacă nu ai neapărat nevoie să îți scoți din minte o melodie, ci poate doar ca să te distrezi.

Toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.