×

Cum ștergi istoricul de navigare pe Google? Android & iOS

Cred că știm cu toții că orice facem într-un browser este colectat de provider pentru a putea oferi o experiență de navigare personalizată și, evident, pentru scopuri de marketing. În afară de cache si cookies, mai există și istoricul de navigare și cel al căutărilor pe Google/Safari, despre care vom vorbi astăzi.

articol

Cum ștergi istoricul de navigare pe Android (Chrome)?

Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:
  1. accesează browserul Chrome din telefon
  2. selecteaza meniul principal, adică cele trei puncte verticale din partea dreaptă, sus
  3. alege History
  4. alege opțiunea Clear browsing data
  5. bifează căsuța din dreptul opțiunii Browsing History. Poți alege și perioada pentru care vrei să fie șters istoricul, de la ultima oră, ultimele 24 de ore, 7 zile 4 saptamâni sau dintotdeauna.
  6. Apoi apasă butonul clear data din partea de jos a ecranuluiPuteți, de asemenea, din acelasi meniu, să încercați să ștergeți și activitățile voastre din ultima perioada, colectate de Google prin My Google Activity:Așa cum se poate vedea în imaginea de mai sus, aveți posibilitatea să selectați și opțiunea Search history, în care puteți șterge și istoricul căutărilor după cuvintele folosite:Este important să știi că ștergerea acestor date se va face pe toate dispozitivele unde folosești contul Google respectiv.

Cum ștergi istoricul de navigare pe iOS (Safari)?

Pentru a șterge istoricul din Safari;
  1. Intră în meniul telefonului la Settings și alege Safari
  2. Selectează Clear History and Website Data
  3. După avertismentul care se afișează, apasă Clear History and DataSper ca aceste informații să vă fie de folos, iar pentru mai multe detalii despre cache si cookies găsiți aici

Toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.