×

Ce căutăm când decidem să cumpărăm un smartphone?

Atunci când decizi să îţi cumperi un smartphone sau chiar să îl schimbi pe cel pe care îl ai, te gândeşti cum şi la ce anume îl vei folosi. Mai jos veţi regăsi câteva lucruri pe care utilizatorii de smartphone le au în vedere înainte de a cumpăra un telefon.

articol
Dacă ar fi să mă întrebe cineva acum de ce am ales telefonul pe care îl am – HTC One – aş răspunde cu sinceritate că nu ştiu foarte exact. Dar cu cât mă gândesc mai mult, cu atât îmi vin în minte mai multe motive. Din curiozitate, am întrebat mai mulţi prieteni şi colegi care au fost motivele pentru care şi-au ales telefonul pe care îl au şi am primit mai multe variante dintre care vă prezint, pe scurt, pe cele mai întâlnite : « aveam nevoie de 4G », « voiam un telefon mai performant şi mai rapid pentru că cel pe care îl aveam nu mai făcea faţă », « am nevoie de mai mult spaţiu ca să pot descărca tot ce am nevoie », « îmi trebuia un telefon cu un ecran puţin mai mare ».
În concluzie, sunt unele criterii de care mulţi dintre noi ţinem seama când cumpărăm un smartphone, iar eu le-aş grupa aşa :
    
Sistemul de operare :
iOS (Apple), Android, Microsoft sunt dintre cele mai utilizate. Mulţi dintre noi preferăm să păstrăm sistemul de operare cu care suntem obişnuiţi, dar sunt şi persoane care pot alege un altul luând în calcul, de cele mai multe ori, un anume beneficiu pe care îl găsesc util şi pe care vor să îl aibă.
Producătorul : aproape toţi cei pe care i-am întrebat mi-au spus că au ales marca telefonului în funcţie de ce telefon au mai avut înainte, de obişnuinţa cu un anumit tip de meniu şi de aplicaţiile cu care erau familiarizaţi. Spun « aproape toti » pentru că sunt şi persoane care vor să încerce mereu lucruri noi, iar trecerea de la un producător la altul e un lucru firesc. “Am avut un Samsung până acum dar am decis să încerc şi Sony Z5 pentru că mi s-a părut interesant că este rezistent la apă”, îmi spune Alexandra.
Mărimea ecranului: cei mai mulţi dintre colegii mei au preferat un ecran mai generos, cu mai multă claritate şi luminozitate. În acelaşi timp însă este foarte important dacă telefonul respectiv “încape în buzunar şi dacă nu cântăreşte mult », după cum spune Claudiu. Eu personal, prefer ecranul generos. De ce? Pentru că îmi place să urmăresc serialele mele preferate direct de pe telefon.
Capacitatea camerei foto : pentru cei care sunt pasionaţi de fotografie, acesta este un aspect important. Una dintre colegele mele chiar mi-a spus că acesta a fost criteriul de bază atunci când şi-a cumpărat telefonul: “am şi o cameră DSLR dar pentru ca nu o pot lua cu mine tot timpul, aveam nevoie de o cameră foto performantă şi la telefon”.

Cu siguranţă sunt unii dintre voi care au mai multe cunoştinte tehnice şi care îşi bazează alegerea pe criterii mult mai complexe cum ar fi numărul de pixeli ai ecranului şi rezistenţa lui la zgârieturi, materialul din care este construit, câte nuclee are procesorul, conectivitate,etc.

Indiferent în ce categorie vă aflaţi, dacă nu ştiţi ce telefon să vă cumpăraţi vă recomand aplicaţia află ce telefon ţi se potriveşte. Apoi, secţiunea de tutoriale Orange Expert, unde Ştefania, Florin, Gabriel sau Dorin vă pot oferi sfaturi utile şi vă pot arata tot felul de lucruri pe care le puteţi face cu telefonul vostru. Toate bune! 
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.