×

Cum poți să blochezi un număr de telefon?

Dacă nu mai vrei să primești apeluri de la un anumit număr de telefon, există mai multe modalități prin care poți bloca apelul respectiv, inclusiv aplicația Orange Phone, pe care aș vrea să vi le prezint în cele de mai jos.

articol
Ți s-a întâmplat vreodată să fii sunat de la un număr de telefon necunoscut și să constați că persoana respectivă are un număr de telefon greșit, dar să insiste să te sune chiar dacă i-ai spus că e o greșeală?

Ei bine, mie da. Mi-ar fi prins bine la momentul respectiv să știu ce aș putea face ca să nu mai primesc apeluri de la numărul respectiv. Cum niciodată nu este prea târziu, iată ce puteți face într-o astfel de situație.

Este util să vă spun că funcția de blocare a unui număr de telefon diferă de la un producător la altul și chiar de la un model de telefon la altul.  Vă voi prezenta așadar principiul de bază și unde puteți găsi această opțiune pentru câteva tipuri de telefoane: Huawei P10, Samsung A5 2017 și iPhone 7 (iOS 12).
Pentru Huawei poți să urmezi pașii de mai jos:

Cum blochez un număr de telefon din lista de apeluri sau lista de contacte pe Android?

 1. Accesează lista de apeluri și apoi numărul pe care ai vrea să îl blochezi
 2. Selectează opțiunea ”More” sau semnul cu trei puncte verticale
 3. Din lista de opțiuni care apare alege-o pe cea de blocare ”Add to blacklist” – denumirea poate fi diferită în funcție de tipul telefonului dar pentru majoritatea telefoanelor, ea este destul de intuitivă.În mod similar, poți să blochezi un număr de telefon care se află în lista de contacte. Alegi ”Contacte” și urmezi aceeași pași ca mai sus.

Pentru un telefon Samsung, iată pașii de urmat:
 1. Accesează lista de apeluri recente și alege un număr de telefon pe care vrei să îl blochezi
 2. Selectează opțiunea ”Detalii” , apoi semnul cu trei puncte verticale și selectează opțiunea de blocareTelefoanele Samsung mai au și opțiunea de creeare a unei ”liste negre”, în care poți adauga mai multe numere de telefon de la care nu vrei să primești apeluri.
Pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt cei de mai jos:
 
 1. Accesează lista de apeluri și apoi apasă pe semnul cu trei puncte verticale
 2. Selecteaza apoi ”Setări” și alege opțiunea de blocare numere. Aici ai posibilitatea sa adaugi un număr de telefon pe listă sau să blochezi toate apelurile de la numerele necunoscute.

Cum blochez un număr de telefon din lista de apeluri sau lista de contacte pe iPhone?

Pentru un iPhone, funcția de blocare apeluri și mesaje (SMS și/sau Face Time) este similară, în sensul că urmează același principiu.
Pașii de urmat sunt cei de mai jos:
 
 1. Accesează din ecranul principal ”Settings”. În funcție de ce versiune iOS ai, poți să găsești opțiunea de blocare apeluri în locuri diferite. De exemplu, începând cu iOS 11, opțiunea este disponibilă din ”Phone”. Pentru versiuni mai vechi, trebuie să accesezi mai întâi ”General” și apoi ”Phone”.
 2. Din ecranul următor, în secțiunea ”Calls” alege opțiunea ”Call Blocking & Identification”
 3. Aici poți alege un număr din lista de contacte și apoi să apeși pe ”Block Contact”De asemenea, poți să blochezi un număr de telefon și direct din lista de apeluri:
 
 1. Accesează lista de apeluri și apoi apasă pe iconița ”i”
 2. Selecteză opțiunea ”Block this Caller” urmată de ”Block Contact” pentru confirmarea acțiunii.

Orange Phone?

Da, vorbim despre o aplicație pusă la dispoziție de Orange și care poate să înlocuiască aplicația curentă de apelare a telefonului Android. Aplicația Orange Telefon este disponibilă gratuit pe Google Play

Am descărcat această aplicație inițial pentru testare dar, în foarte scurt timp, am ajuns la concluzia că este cea mai bună soluție ca să poți filtra apelurile în funcție de apelant.

Pe scurt, Orange Phone are câteva funcții anti spam extrem de utile, posibilitatea de categorisire a numerelor de telefon necunoscute care apelează și posibilitatea de blocare a apelurilor nedorite.De asemenea, are o funcție de apelare rapidă a numerelor de urgență și o mulțime de alte setări.Poți să alegi o temă de afișare, iar pentru telefoanele dual SIM poți alege o temă diferită pentru fiecare SIM în așa fel încât să știi mai ușor de pe care SIM ești sunat.Poți să setezi remindere și mesaje speciale pentru apelurile pe care nu le poți prelua și, un lucru care personal mi se pare foarte interesant este că aplicația permite afișarea orei locale a interlocutorului, pentru apelurile internaționale.

Vă invit și pe voi să descărcați această aplicație și să vă bucurați de toate avantajeje ei.

Toate cele bune!


 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.