×

6 trucuri ale telefonului tău Huawei pe care trebuie să le știi

Conform vânzărilor, Huawei s-a clasat în 2018 pe locul al treilea în topul celor mai populare brand-uri de telefoane mobile, după Samsung și Apple. Începând cu Huawei P10, apoi P20 și cu siguranță și pentru viitoarele modele, Huawei prezintă o serie de funcționalități și scurtături care ne ușurează folosirea telefonului mobil. Vă invit să descoperim împreună 6 dintre ele în cele ce urmează.

articol

Captura de ecran redefinită

Cred că mulți dintre noi am folosit multă vreme secvența cu apăsarea a două butoane în același timp pentru a face o captură de ecran. Dar Huawei a simplificat chiar și lucrurile care nu ne dau bătăi de cap. Așa că, dacă ai un telefon Huawei poți oricând să lovești de două ori (un fel de cioc-cioc) cu încheietura degetului arătător pe ecran și... screenshot!

Pot să înregistrarez navigarea prin meniu?

Răspunsul este da și într-un mod foarte simplu chiar. Dacă lovești ecranul tot de două ori, dar cu încheieturile a două degete, în loc de unul, vei porni o filmare care înregistrează video tot ce faci în meniul telefonului. După ce închei înregistrarea, vei găsi clipul pe care l-ai făcut în Galerie, secțiunea „Înregistrări ecran”.

Youtube și o altă aplicație deschisă în același timp

În cazul în care nu folosești YouTube Premium, cu siguranță te lovești de situația în care piesa pe care o asculți se oprește când deschizi o altă aplicație. Huawei îți propune o soluție. Tot ce trebuie să faci este să intri în aplicația YouTube și să deschizi piesa preferată. Apoi trasează cu încheietura degetului arătător o linie orizontală  pe ecran, de la stânga la dreapta. În felul acesta vei împărți ecranul în două, iar piesa pe care o asculți poate rula pe ecran în timp ce tu vei poți vedea pe Facebook ce mai fac prietenii tăi.

Dublează Facebook, Whatsapp, Messenger

Dacă ți s-a întâmplat vreodată să rămâi fără baterie la telefon  și ai rugat un prieten să-ți împrumute telefonul să răspunzi la un mesaj urgent, atunci trucul de mai jos îți va fi de ajutor.
Nu trebuie să îl mai rogi pe prietenul tău să iasă din contul lui fiindcă Huawei a pregătit pentru aceste situații funcția App Twin sau Aplicație geamănă pentru meniurile în limba română . Intră în meniu la „Setări”, selectează „Aplicații și notificări”, folosește funcția „Aplicație geamănă” și vei crea o dublură pe homescreen cu aplicația pe care vrei să o dublezi.

Fotografiază instant

Sunt unele momente care trebuie neapărat păstrate într-o amintire foto. Cu siguranță vi se întâmplă și vouă. Dar ce faci dacă până deblochezi telefonul și deschizi camera, momentul dispare? Din nou Huawei s-a gândit la tot, așa că vechiul deblochează-deschide camera-fotografiază e înlocuit cu o dublă apăsare pe butonul de micșorare volum. Un singur gest și ai transformat o imagine într-o amintire frumoasă.


Scanează folosind telefonul

Camera foto a telefoanelor Huawei nu este doar pentru poze, ci funcționează și ca scanner pentru documente.
Vrei să trimiți urgent o copie de pe buletin sau un alt document la cineva? Nimic mai simplu. Intră în aplicația pentru cameră, glisează cu degetul de la stânga la dreapta pentru a vedea meniul cu moduri și selectează funcția „Scanare document”. După ce ai încadrat în cameră documentul sau zona de text pe care vrei să o scanezi, apasă butonul de fotografiere și așteaptă câteva secunde, fără să miști camera. 3, 2, 1 și... vei găsi documentul salvat în galeria foto.
Mai mult decât atât, deschide fotografia, selectează în meniul de jos „Mai multe” și convertește-o folosind funcția „Tipărire / export PDF”.Sper ca aceste trucuri să îți fie de folos, iar dacă vrei să mai afli noutăți, lasă-ne adresa ta de email mai jos. Revenim! 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Silviu Huma
Sunt project manager-ul unor fonduri de finanțare adresate ONG-urilor și omul de comunicare al Fundației Orange și urmăresc scena publicității de câțiva ani buni. Prin vocea și tastele mele vor ajunge la voi acțiunile de filantropie și voluntariat ale Fundației Orange, dar și lucruri din domeniul tehnologiei și al digitalului – o altă pasiune a mea.