×

De ce să cumperi un telefon recondiționat?

Dacă vrei să îți schimbi telefonul și nu vrei să îți iei altul nou, poți să alegi oricând un telefon recondiționat. Despre avantajele unei astfel de achiziții și la ce să te uiți înainte de a cumpăra un telefon recondiționat vorbim în cele ce urmează.

articol

Ce înseamnă un telefon recondiționat?

Telefoanele recondiționate sunt telefoane care nu mai sunt noi și care au mai fost utilizate sau au fost returnate de cineva. Ele trec trintr-un proces foarte amănunțit și riguros de verificare, înainte de a fi repuse în vânzare, astfel ca telefoanele recondiționate se află în perfectă stare de funcționare atunci cand sunt puse la vanzare și beneficiază de garanție de 12 luni, transport și retur gratuit în 30 de zile.
Iată ce tipuri de verificări au telefoanele recondiționate Orange:
 
 • verificări de alimentare: confirmarea faptului că dispozitivul porneşte corect când este alimentat, confirmarea performanţelor bateriei (testare pe baza unor standarde de performanţă)
 • verificări de afișaj: confirmarea funcţionării corecte a afişajului principal, confirmarea faptului că afişajul principal are toţi pixelii prezenţi şi funcţionali și confirmarea faptului că iluminarea din spate a ecranului principal funcţionează corect
 • verificări audio: confirmarea faptului că functionalitatile audio respecta standardele, tonurile emise de tastatură, difuzorul, tonurile de apel și modul „Vibraţii” funcţionează şi se aud corect, la fel si microfonul, captează sunetul corect
 • verificarea funcționării corecte a tastelor, a ecranului tactil, verificarea iluminării corecte din spatele tastaturii
 • verificarea funcționalității porturilor
 • verificarea și testarea comunicării radio (RF), a semnalului şi a funcţionalităţii de apelare
 • verificarea funcţionării camerei foto/video sub toate aspectele
 • actualizarea software-ului şi eliminarea datelor utilizatorului anterior 
 

Cât de sigur e să cumperi un telefon recondiționat?

Știu că există multe experiențe legate de produsele recondiționate, în general, dar depinde foarte mult și de cine anume le pune în vânzare. Telefoanele reconditionate comercializate de Orange, oferă clientului garanție de 12 luni și o selecție de telefoane care, atunci când le desfaci din cutie, te surprind plăcut din perspectiva aspectului estetic. Chiar așa, sunt foarte mici diferențele între un telefon nou ți unul recondiționat clasa A plus. Acest grad reprezintă gradul cel mai înalt de calitate pentru un produs recondiționat și înseamnă că telefonul este într-o stare foarte bună, fără zgârieturi sau urme pe carcasa exterioară si va veni însoțit de accesoriile compatibile.
 

La ce să te uiți atunci când vrei să cumperi un telefon recondiționat?

 
 1. Să ții seama de sursa lui de proveniență - de preferat să cumperi de la o companie de încredere
 2. Să te asiguri că verificările au fost făcute de tehnicieni specializați, lucru care îți oferă siguranța că intervențiile asupra telefoanelor respective s-au făcut în condiții optime.
 3. Să te informezi în legătură cu garanția oferită pentru telefonul respectiv - 12 luni în cazul telefoanelor recondiționate de la Orange
 4. Să te asiguri că poți să returnezi produsul într-un termen rezonabil - la Orange, termenul de retur este de 30 de zile
 5. Pachetul de vânzare trebuie să conțină accesoriile care asigură funcționalitatea produsului

 

Care sunt avantajele achiziționarii unui telefon recondiționat?

 • beneficiezi de un preț avantajos, mai mic decât cel al unui telefon nou
 • te bucuri de un telefon verificat de specialiști, cu garanție de 12 luni
 • beneficiezi de transport gratuit și drept de retur
 • contribui la protejarea mediului
 

Întrebări frecvente

Care este politica de retur pentru telefoanele recondiționate?

Politica de retur în cazul telefoanelor recondiționate de la Orange este aceeași ca pentru cele noi, mai exact, fără costuri adiţionale în primele 30 de zile de la livrare, împreună cu ambalajul și accesoriile originale.

Garanția telefoanelor recondiționate este tot de 2 ani?

Garanția pentru telefoanele recondiționate de la Orange este de 12 luni cu posibilitate de prelungire.

Telefoanele recondiționate au software actualizat?

Da, telefoanele recondiționate de la Orange au software-ul actualizat la versiunea disponibilă la momentul recondiționării.

 
Așadar, dacă decizi să cumperi un telefon recondiționat, iată oferta noastră aici.

Și nu uita, cu cât este mai cald afară, cu atât sunt mai mari reducerile in magazinul o nline Orange!
 
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.