×

Cum șterg/dezactivez contul de Instagram?

Indiferent de motivul pentru care vrei să renunți la contul tău de Instagram, este bine să știi că ai posibilitatea fie să ștergi contul definitiv sau doar îl poți dezactiva temporar. Îți spun în cele ce urmează cum să faci asta.

articol

Ce ar trebui să faci înainte de a șterge contul de Instagram?

Ștergerea definitivă a unui cont de Instagram înseamnă că tot ce ai încărcat pe platforma respectivă de-a lungul timpului nu va mai fi disponibil pentru că acel cont nu va mai exista și nici nu vei mai avea posibilitatea să îl recuperezi după perioada de grație și nici nu vei mai putea folosi Instagram Messages.


Un aspect foarte important de care e bine să ții cont dacă decizi ștergerea definitivă a contului de Instagram este faptul că nu vei mai avea acces la site-urile pentru care ai ales înregistrarea cu datele contului de Instagram.

Dacă vrei însă să verifici care sunt acele site-uri la care ai ales înregistrarea cu aceste date, iată ce trebuie să faci:

 1. Accesează secțiunea de profil
 2. Selectează ”Settings”
 3. Apoi din opțiunea ”Security” alege ”Apps and Websites”
 4. În pagina care se deschide verifică site-urile respective (active)Evident că le poți accesa ulterior pe cele care te interesează și să modifici modalitatea de autentificare pentru fiecare în parte.
 

Pot face back-up conținutului de pe Instagram? 

Da, poți să faci un backup al datelor tale pe Instagram, printr-un proces relativ simplu.


Iată cum îți faci un back-up al datelor pe Instagram din aplicația mobilă:
 

 1. Din secțiunea de profil, accesează meniul aplicației apăsând pe pictograma cu cele trei linii orizontale din colțul dreapta sus al aplicației.
 2. Selectează opțiunea ”Settings” din partea de jos a ecranului
 3. Alege opțiunea ”Security” și apoi ”Download data”
 4. Introdu adresa de email și apoi apasă ”Request Download”

În aproximativ 48 de ore, vei primi un mesaj pe email care va conține un link, care te va duce înapoi în varianta web a aplicației, unde va trebui să te loghezi din nou.


Atenție! Link-ul este disponibil pe termen limitat, iar dacă nu îl descarci în timpul respectiv, va trebui să reiei procesul de la început. 

Cum șterg contul de Instagram pe telefon?

Contul de Instagram nu se poate șterge direct din aplicația de pe telefon, ci doar din varianta de desktop sau varianta web pe mobil.

Cum șterg contul de Instagram pe desktop?

 1. Acesează contul tău de Instagram de pe orice browser web
 2. Accesează pagina Delete Your Account folosind exact acest link.
 3. Din fereastra care se deschide, selectează motivul pentru care dorești ștergerea contului
 4. Introdu parola contului și alege opțiunea Delete


 

Cum dezactivez temporar contul de Instagram (de pe telefon & desktop)?

Dezactivarea temporară a contului de Instagram nu se poate face din aplicația mobilă ci doar din versiunea desktop.

1. Accesează contul tău de Instagram de pe orice browser web
2. Apasă pe poza de profil și selectează ”Settings”


3. În pagina care se deschide, derulează până jos, unde vei găsi opțiunea ”Temporarily disable my account”:4. Selectează motivul pentru care vrei să dezactivezi contul și apoi confirmă prin introducerea parolei.


Dezactivarea temporară înseamnă practic că profilul tău de Instagram este ascuns pentru ceilalți utilizatori și îți oferă posibilitatea să îl reactivezi oricand vrei, prin simpla logare în cont.

Cum dezactivez mesajele directe pe Instagram?

 1. Din secțiunea de profil, accesează meniul aplicației apăsând pe pictograma cu cele trei linii orizontale din colțul dreapta sus al aplicației.
 2. Selectează opțiunea ”Settings” din partea de jos a ecranului
 3. Alege opțiunea ”Notifications” și apoi ”Direct Messages”
În ecranul care se deschide, vei avea posibilitatea sa inactivezi primirea mesajelor, trimiterea lor sau solicitările de a face parte din anumite grupuri.Sper ca aceste informații să îți fie de folos și nu uita să te abonezi la newsletter-ul nostru dacă vrei să afli și alte lucruri interesante!

Toate cele bune!!! 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.