×

5 utilizări pentru vechiul tău smartphone Android

Ai prin casă vreun telefon mai vechi pe care nu îl mai folosești? Îți recomand câteva utilizări pe care poți să i le dai și să te bucuri în continuare de el.

articol
Dacă  te afli printre aceia care, ca și mine, își doresc un telefon nou cam o dată la doi ani și care nu sunt  încântați să îl vândă pe cel vechi, cu siguranță că ai strâns măcar un smartphone pe care îl ții prin vreun sertar, pe undeva.

Eu sunt în această categorie și după ce am făcut cadou vreo două telefoane, tot am mai ramas cu unul pentru care însă am găsit câteva utilizări diferite. Iată despre ce este vorba.

Google Home

Telefonul meu de rezervă nu este un model foarte vechi și are funcția de Google Assistant. De aceea, l-am transformat într-un fel de dispozitiv Google Home. M-am asigurat că telefonul este conectat la rețeaua Wi-Fi și apoi l-am conectat cu o boxă externă, prin bluetooth. De aici, totul a fost foarte simplu. De exemplu, cu comanda vocală ”OK, Google” urmată de ”Play Youtube”, mi-am asigurat ambianța muzicală potrivită pentru activitățile mele casnice. Este foarte adevărat că Google assistant nu cunoaște (încă?) limba română, dar, dacă ești cunoscător de limbă engleză, poți să îl folosești fără probleme. Încearcă și tu. E chiar cool.

Ceas deșteptător

Da, știu ce o să spuneți: de ce aș folosi telefonul vechi ca ceas deșteptător dacă îl am pe cel nou ? Nu vă contrazic. Eu însă am ales să folosesc funcția de alarmă pe vechiul telefon, instalat comod pe un suport special pe noptieră.

Media Player

Am ales, de asemenea, să nu las nefolosită memoria internă a vechiul meu smartphone și am descărcat pe el,  din aplicația mea Deezer, o mulțime de melodii. Și uite așa, am acum un foarte performant media player, oricând am nevoie, fără să mai consum bateria la telefonul meu curent. Știi ce util este la o petrecere ? Încească și o să îmi dai dreptate.

Telecomandă universală

Dacă vechiul tău telefon este dotat cu senzor de infraroșu, IrDA, atunci îl poți folosi fără probleme ca telecomandă universală pentru orice device acționabil în acest fel. Tot ce trebuie să faci este să descarci o aplicație gratuită din Play Store, în cazul în care telefonul nu are deja una. Pentru mine a fost foarte utilă această funcție atunci când telecomanda de la unul dintre televizoare nu a mai funcționat.

Cameră de supraveghere

Poți oricând să transformi vechiul tău smartphone într-o cameră de supraveghere cu ajutorul oricărei aplicații IP Webcam gratuite, disponibile în Play Store. Nu îți ia mai mult de câteva minute să o instalezi. În felul acesta ai posibilitatea, de exemplu, să urmărești de pe telefonul tău ce face câinele sau pisica ta atunci când tu nu ești acasă. Redările live sunt gratuite, în general, dar dacă vrei să și salvezi unele dintre înregistrări, este posibil să fie nevoie să achiziționezi o versiune Premium a aplicației respective, contra cost.

Tot la fel de ușor poți transforma vechiul telefon și într-un baby monitor, cu ajutorul unor aplicații speciale. Baby monitor 3G ar putea fi una dintre ele. Este adevărat că nu este gratuită, dar este oricum mult mai ieftină decât un dispozitiv special de baby monitoring și poate să îți fie de folos chiar și ca opțiune de rezervă.

Dacă niciuna dintre aceste variante nu ți se potrivește, poți oricând să folosești vechiul smartphone în programul Buy-Back, în orice magazin Orange.

Toate cele bune!

 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.