×

Cum dai block pe WhatsApp și ce se întâmplă după?

Ai avut vreodată nevoie să blochezi pe cineva pe whatsapp? Indiferent de motivul pentru care ai avea nevoie să faci asta, a bloca anumiți utilizatori pe WhatsApp este o decizie importantă. Dar ce se întâmplă de fapt odată ce îi blochezi? Primesc ei notificări că i-ai blocat? Cum poți fi sigur că nu-ți vor mai vedea mesajele? Vom răspunde la toate aceste întrebări și la multe altele în acest articol.

articol

Cum să blochezi un contact pe WhatsApp?

Nu contează dacă ești un utilizator Android sau iOS, poți folosi metodele descrise mai jos pentru a bloca pe cineva pe WhatsApp.
  1. Deschide WhatsApp.
  2. Apasă pe cele trei puncte verticale din colțul dreapta sus și alege Settings
  3. Accesează Privacy
  4. Apasă pe butonul Blocked contacts și apoi pe iconița din colțul dreapta sus pentru a adăuga un nou contact în lista de contacte blocate.
Iată și o altă metodă de a bloca orice utilizator WhatsApp:
  1. Deschide fereastra de chat cu persoana pe care vrei să o blochezi.
  2. Atingeți meniul cu trei puncte și selectați More
  3. În noua fereastră care se deschide, alege Block

Cum poți vedea statusul unui mesaj?
Când trimiți un mesaj whatsapp unei persoane, statusul acestuia va fi marcat cu o bifă gri, ceea ce înseamnă că mesajul respectiv a fost trimis cu succes de către serverele Whatsapp. Când bifa respectivă apare dublată, dar tot de culoare gri, înseamnă că mesajul a fost livrat cu succes la destinatar, iar când cele doua bife apar de culoare albastru, înseamnă că mesajul respectiv a fost citit de către destinatar.Iată și ce se întâmplă ce se întamplă de fapt când blochezi pe cineva:
 

Nu vei primi mesaje trimise de contactul blocat

După ce blochezi pe cineva pe Whatsapp, nu vei mai primi mesaje de la persoana respectivă, chiar dacă aceasta va continua să le trimită. Chiar dacă ulterior alegi să deblochezi acel contact, mesajele pe care le-au trimis în timp ce erau blocate nu vor fi livrate.
Mesajele trimise de către o persoană care a fost blocată pe whatsapp nu va fi livrat niciodată, iar expeditorul va vedea doar o bifă gri în dreptul mesajului respectiv.

Contactul blocat nu va mai vedea imaginea ta de profil

Atunci când blochezi pe cineva pe Whatsapp, persoana respectivă nu va mai putea vedea imaginea ta de profil, ci va putea vedea doar o iconiță gri care ține locul imaginii de profil. Tu însă vei putea vedea imaginea de profil a contactului blocat: 

Statusul “ultima actualizare” (last seen) nu va mai fi vizibil pentru contactul blocat

WhatsApp îți permite să vezi când a fost o anumită persoană activă online ultima dată, iar persoanele din lista ta de contacte pot vedea același lucru despre tine atunci cînd deschi o fereastră de chat. Opțiunea “ultima actualizare” (last seen) afișează ora exactă la care ai fost online iltima dată. Dar dacă ai blocat un anumit contact, persoana respectivă nu va mai putea vedea această informație.

Nu vei primi apeluri WhatsApp de la persoana blocată

Dacă blochezi pe cineva pe WhatsApp, acesta nu te va mai putea suna. WhatsApp oprește toate apelurile primite de la contactele blocate. Nu contează dacă este un apel vocal sau video, acesta va fi blocat. Dacă vrei să poți primi din nou apeluri de la acea persoană, va trebui să o deblochezi.

Chaturile de grup nu vor fi afectate

Dacă te afli într-unchat de grup cu o persoană pe care ai blocat-o, aceasta îți va putea trimite mesaje prin intermediul acestui grup. WhatsApp blochează orice mesaje private, dar cele de grup rămân neafectate.

Persoana blocată rămâne în lista ta de contacte WhatsApp

Dacă blochezi pe cineva din lista ta de contacte, acesta nu te va putea suna și nici să îți trimită mesaje. Cu toate acestea, vor rămâne pe lista ta de contacte WhatsApp. Aceasta înseamnă că poți vedea în continuare informațiile de contact ale persoanei respective, dar dacă dorești să le elimini definitiv, va trebui să ștergi numărul lor de telefon din agenda telefonului.

Găsește-ți liniștea cu opțiunea de blocare a contactelor

Acum că știi care sunt detaliile acțiuni de a bloca un contact pe Whatsapp, poate îți va fi mai ușor să iei această decizie. Blocarea unui contact pe Whatsapp este un proces relativ simplu care, în anumite situații, îți poate aduce liniștea pe care ți-o dorești, prin limiatarea primirii de mesaje de la persoane cu care nu vrei sp vorbești.
Dacă decizi să blochezi un contact pe WhatsApp, poți urma pașii simpli pe care i-am descris mai sus pentru a realiza această acțiune. În cazul în care dorești să deblochezi ulterior un contact, tot ce trebuie să faci este să îl selectezi din lista de contacte blocate și să apeși pe butonul "Unblock".
Sper că aceste informații îți sunt utile și că te vor ajuta să iei deciziile potrivite pentru a-ți proteja intimitatea și a-ți menține liniștea în mediul online.

FAQ

Poate o persoană blocată să vadă că am blocat-o?

Când blochezi un contact WhatsApp, acesta nu va vedea acest lucru, nu va primi vreo notificare sau altceva. Dar își poate da seama ca a fost blocată pentru că nu va mai putea să vă vadă imaginea ta de profil, nu va vedea statusul mesajelor trimise către tine și nici nu te va putea aplela.

Poate persoana blocată să vadă vechile mesaje WhatsApp?

Da, persoana blocată poate vedea în continuare mesajele vechi pe care i le-ai trimis.

Poate o persoană blocată să vadă când sunt online?

Nu. Când blochezi pe cineva pe WhatsApp, acesta nu poate vedea anumite informații, inclusiv statusul online. Reține că, de asemenea, nici tu nu vei putea vedea dacă persoana respectivă este online.

Pot vedea statusul Ultima actualizare (last seen) dacă blochez pe cineva pe WhatsApp?

Nu, odată ce blochezi pe cineva, nu vei mai putea să vezi ultima actualizare. Blocarea oprește orice comunicare directă.
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.