×

Ce pot să fac dacă telefonul meu se încălzește prea mult?

Încalzirea telefonului este un lucru normal dacă ne gândim că toate procesele care se întâmplă în interior emană căldură. Dar supraîncălzirea nu este un lucru bun și poate indica anumite disfuncționalități. Iată cum poți să identifici care este cauza supraîncălzirii și ce poți să faci.

articol
Smartphone-urile au devenit din ce în ce mai performante, uneori mai utile decat un laptop pentru că le avem tot timpul la noi, de exemplu. Au viteze de reacție impresionante, procesoare din ce în ce mai puternice, ceea ce înseamnă că un anumit nivel de încălzire este, așa cum spuneam, normal.

Ce anume se poate încălzi la telefon?

Deși toate circuitele electronice eliberează un anumit nivel de căldură, există și componente care disipează mai multă căldură, ducând la încălzirea carcasei.

Bateria – este alcătuită din mai mulți acumulatori pe bază de litiu care înmagazinează cantități foarte mari de energie prin încărcare. Această absorbție de energie se face, în mod firesc, cu o ușoară încălzire.

Procesorul – este, probabil, cel mai mare consumator de energie al telefonului care, în condiții normale de utilizare, eliberează un nivel redus de căldură. Atunci când acesta este supra solicitat – rularea mai multor aplicații ( video streaming , gaming, etc) în același timp – el consumă, evident, mai multă energie și eliberează o cantitate mai mare de căldură.

Camera foto – chiar dacă nu pare, camera foto are un consum mare de energie și poate genera căldură, mai ales la telefoanele cu rezoluții mari.

Ecranul – are un sistem de iluminare cu diode LED care consumă destul de multă energie mai ales dacă nivelul de iluminare este setat pe maxim.

Cum îți dai seama care ar putea fi sursa de încălzire?

  1. Dacă telefonul se încălzește foarte puternic în spate și simți aproape toată carcasa fierbinte, este posibil să fie o problemă cu bateria. Dacă întâmpini frecvent această situație, noi îți recomandăm  să trimiți telefonul la Orange Service Center. Telefonul va fi diagnosticat în service pentru a se stabili exact ce anume produce încălzirea lui. În funcție de defectul constatat se pot înlocui anumite componente, inclusiv batería, daca aceasta este cauza defectului.
  2. Dacă telefonul pare că se încălzește anormal de mult în partea de jos, în apropierea portului de încărcare în timpul încărcării, atunci cu siguranță ceva nu este în regulă cu încărcătorul. Recomandat în astfel de situații este să încerci un alt încărcător, de preferință pe cel original al telefonului sau unul agreat de producatori.
  3. Dacă telefonul se încălzește prea mult în jurul difuzorului sau dacă pare că ecranul se incinge mai mult decît de obicei, atunci este posibil să fie o altă problemă a telefonului pe care ar trebui să o verifici tot la service.

Și pentru că nu întotdeauna este telefonul de vină pentru încălzire, iată și cîteva recomandări general valabile, indiferent de situație, pentru a menține și chiar prelungi durata de viață a telefonului:
 
  • Încearcă să inchizi aplicațiile care rulează în fundal atunci când nu le mai folosești pentru că acestea consumă o cantitate mare de resurse care poate genera o autonomie redusă a telefonului
  • Verifică dacă ai ultima versiune de software, iar dacă nu o ai și ea este disponibilă, îți recomandăm să o activezi
  • Încearcă să inchizi telefonul complet câteodată. La fel ca și pentru orice alt computer, este util să îl lași să se ”odihnească” puțin.
  • Încearcă să folosești telefonul cît mai puțin atunci cînd îl reîncarci pentru a evita supraîncălzirea și suprautilizarea procesorului
  • Dacă pleci în călătorie și ai nevoie de GPS activ, încearcă să ții telefonul cît mai aproape de gurile de aerisire și nu aproape de parbriz, unde se poate încălzi foarte mult.
 
Sper ca aceste explicați să vă fie utile și vă doresc, ca întotdeauna, toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.