×

5 funcții ale iPhone-ului tău despre care trebuie să știi

Telefonul tău Apple are o mulțime de funcții, mai mult sau mai puțin ascunse, depre care probabil nu ai știut. Până acum. În acest articol îți voi arăta câteva trucuri simple ca să obții cât mai multe de la telefonul tău

articol

Vibrație diferită pentru fiecare apelant

Eu prefer să știu cine mă sună chiar înainte să mă uit la telefon, dar îmi place, în același timp, și să țin telefonul pe modul silent. Ca să împac aceste două preferințe, am ales să setez tipuri diferite de vibrații ale telefonului, în funcție de persoana care mă apelează. Iată cum poți să faci și tu asta:
 
  1. intră în meniul telefonului și alege contactul pentru care vrei să setezi un anumit tip de vibrație
  2. selectează opțiunea Editare din colțul dreapta sus
  3. derulează ecranul până la secțiunea de sunete de apel/vibrații
  4. apasă pe câmpul de vibrație și vei vedea acolo mai multe tipare de vibrație din care poți să o alegi pe cea care îți place sau îți poți creea tu unul persoanalizat. 

Anulează eroarea de scriere

Dacă ai scris ceva greșit într-un mesaj text sau chiar și pe WhatsApp sau dacă pur și simplu vrei să ștergi tot ce ai scris, nu mai trebuie să ștergi literă cu literă ci poți să miști telefonul dintr-o parte în alta (practic să îl zgâlțâi) și în felul asta se șterge tot ce ai scris. Ca să folosești totuși funcția aceasta, este necesar ca ea să fie activată din meniul telefonului. Iată cum:
 
  1. intră în meniul telefonului la Settings/ Accesibility/Touch
  2. alege opțiunea ”shake to undo” și seteaz-o în poziția ”on”


 

Ștergerea rapidă a cifrelor pe calculator

Dacă folosești calculatorul de pe telefon destul de des, atunci această funcție o să îți fie foarte utilă. În general, pe calculatorul obișnuit, nu există o funcție de ștergere a unei singure cifre, pe care să spunem că ai scris-o greșit.  De exemplu, dacă ai tastat 765572 pe calculator și îți dai seama ca de fapt voiai să scrii 765570 cu funcția de ștergere rapidă de la iPhone poți să șergi foarte ușor doar ultima cifră, nu trebuie să tastezi totul din nou. Tot ce trebuie să faci este să treci cu degetul peste numărul pe care vrei să îl modifici, de la stânga la dreapta. Încearcă chiar acum. E chiar cool.

Ruletă la purtător cu Measure App

Nu știu cum sunt alții, dar eu cunosc pe cineva căruia îi lipsește mereu ruleta și mereu are ceva de măsurat. Dar acum există o aplicație pentru asta! Se numește Measure App și este inclusă în sistemul de operare iOS.
Tot ce trebuie să faci este să accesezi aplicația și vei vedea în mijlocul ecranului indicația de a mișca iPhone-ul. Apoi vei vedea un cerc cu un punct în mijloc pe care îl folosești ca sa punctezi începutul și sfarșitul secțiunii pe care vrei să o măsori. Îți garantez precizia măsurătorii. De fapt, ce ar fi să încerci chiar tu?

Ai nevoie de o lupă? Folosește funcția Magnifyier

O funcție care poate să fie oarte utilă dacă și tu te străduiești câteodată să citești literele acelea mici, mici de tot de pe unele etichete. Dacă ai un iPhone 8 sau mai nou, ca să folosești funcția poți să apeși de trei ori pe butonul home. Pentru un iPhone X poți să activezi funcția foarte rapid apăsând de trei ori pe butonul din lateral dreapta.Sper ca aceste funcții să vă fie de folos și vă doresc, ca întotdeauna, toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.