×

Cum activăm funcția share location pe pași. Întrebări frecvente

Google Maps este o aplicație foarte utilă atunci când vrei să afli cum ajungi într-un loc nou, dar mai are și alte funcții, la fel de utile, despre care vă voi vorbi în cele ce urmează.

articol

Ce este funcția share location?

Funcția share location  de la Google Maps îți oferă posibilitatea de a împărtăși locul în care te afli cu prietenii tăi, mai ales când zona în care te afli este complet necunoscută. Denumirea exactă a funcției este Real Time Location Sharing.

Cum activez funcția share location în Google Maps?

1. Deschide aplicația Google Maps și apasă pe poza ta de profil
2. Alege opțiunea Location Sharing
3. Poți alege un anumit interval de timp pentru care funcția să fie activă
4. Apoi alege persoana căreia vrei să îi arăți exact locul în care te afli. Persoana respectivă va primi un link pe telefon, într-una dintre aplicațiile pe care alegi să o folosești (WhatsApp, Messanger, Hangouts, email, etc):

Cum activez funcția share location pe WhatsApp Android vs. iOS?

  1. Deschide o conversație cu persoana căreia vrei să îi transmiți unde te afli
  2. Selectează opțiunea care arată ca o agrafă de birou și alege Location, dacă folosești un telefon Android sau pe semnul + și apoi Location, dacă folosești un telefon iOS
  3. Poți să alegi să trimiți doar informații despre locul în care te afli în momentul respectiv – Send your current location - sau poți să alegi un anumit interval de timp în care să funcția sa fie activă – Share Live Location.


 

Cum folosesc funcția Share my trip în Google Maps?

O altă funcție Google Maps, pe care eu o folosesc foarte frecvent este Share my trip. Cu această opțiune, pot să îi ofer acces persoanei cu care urmează să mă întâlnesc la întregul meu drum și chiar la o oră estimativă la care urmează să ajung. În felul ăsta evit nenumăratele mesaje sau apeluri care invariabil încep cu fraza: ”Pe unde ești?” și se termină cu ”Cam pe la ce oră ajungi?” 

Dacă te interesează funcția asta, iată cum o poți activa:

1. Intră în aplicația Maps și selectează destinația la care vrei să ajungi:2. Vei primi o serie de rute recomandate și o poți alege pe cea pe care ți-o dorești. De asemenea, poți să alegi și mijloacele de transport pe care vrei să le folosești. Alege una dintre rutele recomandate și apoi apasă pe săgeata de navigare.3. Vei primi apoi o notificare din care vei putea selecta opțiunea Share trip. Alege persoana căreia vrei să îi trimiți informația. Persoana respectivă va putea să urmărească exact traseul tău și timpul estimativ la care vei ajunge la destinație.


 

Cum dau share location pe Hangouts?

Din păcate, funcția share location a fost eliminată de Google la noul update al aplicației Hangouts. Dar se poate folosi direct din Google Maps, așa cum am arătat mai sus și se poate da share location pe Hangouts.

Cum dau share location pe Facebook Messenger?

  1. Deschide aplicația Messenger și alege o conversație cu persoana căreia vrei să îi dai share location
  2. Apasă pe butonul din stânga jos, așa cum se vede în imaginea de mai jos
  3. Selectează Location

Întrebări frecvente

Am nevoie de wi-fi dacă vreau să dau share location?

Pentru a folosi funcția share location ai nevoie de o conexiune la internet, fie prin date mobile, fie prin wi-fi.

Pot trimite un alt loc decât cel în care mă aflu?

Da, dar pentru asta trebuie să muți săgeata de pe hartă din Google Maps pe locul exact pe care vrei să îl trimiți și apoi să alegi opțiunea share din bara de meniu, de jos.

Pentru cât timp râmâne activ share location-ul?

Poți alege tu cât timp se va transmite informația despre locul în care te afli din opțiunile oferite de aplicație (minimum 15 minute, maximum 3 zile).

Sper ca aceste informații să vă fie de folos și vă doresc toate cele bune și spor în toate!

 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.