×

7 trucuri utile pentru aplicația WhatsApp

WhatsApp este una dintre cele mai folosite aplicații mobile în lume. Statisticile spun că la sfârșitul anului 2017 erau chiar 1.5 miliarde de utilizatori activi și 58% dintre ei acceseaza aplicația zilnic. De aceea, vă propun în cele ce urmează să vedem împreună cîteva tips & tricks legate de această aplicație.

articol

Cum vezi dacă mesajul trimis prin WhatsApp a fost citit?


Dacă folosești un telefon cu Android, este suficient sa ții apăsat pe mesajul respectiv și apoi să alegi din meniu opțiunea Info, unde vei vedea când a fost trimis/citit mesajul. 


Pentru iOS tot ce trebuie să faci este să glisezi mesajul pentru care dorești informațiile, spre stânga. Opțiunea aceasta este valabilă și pentru conversațiile de grup.

Cum faci o scurtătură pe ecran ?

Mulți dintre noi avem o anumită persoană sau un grup cu care vorbim frecvent. Dacă vrei să ai acces mai rapid la această conversație, ține apăsat pe chat-ul respectiv și apoi, din variantele care îți vor fi afișate, alege opțiune de creare shortcut. Vei vedea apoi pe ecranul principal al telefonului shortcut-ul selectat cu imaginea de profil a persoanei (sau grupului).

Cum desenezi sau cum aplici un text pe o imagine în WhatsApp?


Știi cum se spune, că o imagine face cât o mie de cuvinte? Ei bine, dacă vrei să transmiți o imagine și să aplici pe ea un anumit mesaj, poți să o faci foarte ușor.
Alege imagine respectivă din galeria de fotografii și înainte de a o trimite efectiv, selecteaza dintre opțiunile din partea de sus a ecranului adăugare text, desen sau un smiley face.

Cum folosești caractere ”bold” sau ”italic” într-un mesaj?


Această funcție nu a fost disponibilă multă vreme, dar iată că acum este posibil. Foarte simplu chiar.
  • Dacă vrei să folosești caractere ”bold”, adaugă semnul asterisc * înaintea și la finalul cuvântului: *bold*
  • Dacă vrei să folosești caractere ”italic”, adaugă ”_” înaintea și la finalul cuvântului: _italic_

Cum folosești funcția ”share location” din WhatsApp?


O funcție foarte utilă atunci când nu știi exact adresa locului unde te afli și ai nevoie să te întâlnești cu cineva este ”share location”.
Tot ce trebuie să faci este să alegi persoana căreia vrei să îi transmiți locația, apoi selectezi semnul ”agrafa” din campul de scriere mesaj și apoi opțiunea ”location”:

Cum să vizualizezi mesajele chiar dacă ecranul este închis şi telefonul – blocat?


Este foarte simplu. În meniul aplicației, selectează: Settings > Notifications > Popup Notifications > Only when screen „off”.

Cum dezactivezi opțiunea ”last seen” (ultima activitate)?


Dacă vrei să nu poată vedea nimeni când ai fost ultima oară activ pe WhatsApp, accesează meniul, apoi ”Setting”, ”Account” și ”Privacy”.
La ”Status” poți selecta ”Nobody” și astfel nu va mai vedea nimeni când ai fost online ultima oară. Dezavantajul este că nici tu nu vei mai putea vedea când au fost activi ceilalți, dar funcția se poate modifica oricând vrei tu, similar, doar că trebuie să alegi varianta ”Everyone”Sper ca aceste mici trucuri să vă fie utile și, de ce nu, să vă distrați puțin cu ele.
 
Vă doresc, ca întotdeauna, toate bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.