×

Cum să faci o captură de ecran pe telefonul tău într-o secundă

Vă prezint în cele ce urmează, cele mai simple modalităţi pentru a face o captură de ecran fie pe un telefon cu Android, fie pe iOS.

articol
Android

Metoda standard pentru o captură de ecran pe un telefon Android se face prin apăsarea în acelaşi timp a butoanelor de Power (pornire/oprire) şi Volume Down (volum jos).În cazul în care această variantă nu funcţionează, este posibil ca telefonul tău să aibă un alt buton de Power cum ar fi butonul Home. Ca să poţi face captura de ecran, trebuie să apeşi simultan pe aceste două butoane. E bine să ştii însă că există şi conţinut protejat care nu poat fi captat, cum ar fi conţinutul video din unele aplicaţii.

Capturile de ecran se salvează în Galeria telefonului, dar dacă vrei să faci un share pe email sau orice alt canal, o poţi face direct din notificarea care apare pe ecran, odată ce imaginea s-a salvat. iOS

Pentru iOS metoda clasică este apasarea simultan a butoanelor Lock şi Home în acelaşi timp. Spun clasică pentru că este o metodă valabilă pentru toate modelele iPhone, mai puţin iPhone X.


iPhone X (iOS 11) a înlocuit, aşa cum probabil ştiţi, funcţia Touch ID cu Face ID – recunoaşterea fizionomiei - ceea ce înseamnă că procesul de captare a ecranului este diferit în sensul că trebuie să ştii care sunt butoanele Volume Up şi Lock:

Volume Up – primul buton de pe latura stângă a telefonului
Lock – butonul mai mare de pe latura dreaptă a telefonuluiDacă nu alegeţi să trimiteţi această captură imediat prin email sau orice alt canal, o veţi putea regăsi printre fotografiile obişnuite.

Dacă veţi apăsa imediat pe imaginea captată, veţi descoperi mai multe metode de editare.

Sper că aceste detalii să vă fie de folos şi, dacă vreţi să aflaţi şi alte lucruri interesante, lăsaţi-ne adresa email și revenim.

Toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.