×

Ce fac dacă am uitat parola? Cum deblochezi orice telefon Android?

Aproape toate telefoanele moderne au un sistem de securitate, prin cod PIN sau un șablon digital, împiedicând accesul persoanelor neautorizate. Dar ce facem dacă, de exemplu, se consumă bateria la telefon, acesta se închide și noi nu mai știm codul PIN sau șablonul? Sau dacă ai un telefon pe care nu îl mai folosești, dar pe care ai vrea să îl dai altcuiva? Deblocarea telefonului poate fi o problemă, dar nu de nerezolvat.

articol

Deblocarea telefonului folosind contul Google

Dacă telefonul rulează Android 4.4 sau o versiune ulterioară, este posibil să îl poți debloca utilizând parola Google. După ce ai introdus metoda de deblocare în mod incorect de cinci sau mai multe ori la rând, pe ecran va apărea o opțiune de „Deblocare prin Google”. Introdu datele de conectare la contul Google și alege Conectare.

Ce faci dacă ți-ai uitat contul Google?

Dacă nu îți poți accesa contul Google:
  • pentru că ai uitat parola, accesează pagina Google Account Recovery.
Va fi nevoie să răspunzi la câteva întrebări despre informații personale, astfel încât Google să poată verifica identitatea, apoi ți se va permite accesul la cont. Aici găsești o mulțime de sfaturi utile, chiar de la Google, care te vor ajuta să își recuperezi parola cât mai repede.
  • pentru că au uitat numele de utilizator sau adresa de email folosită pentru conectare la contul Google, trebuie să accesezi pagina de recuperare utilizator
Va fi necesar să cunoști un număr de telefon sau adresa de e-mail pentru recuperare a contului, numele complet din cont. Apoi, va trebui să urmezi instrucțiunile de confirmare a identității, iar la final vei vedea o listă cu numele de utilizatori care corespund contului tău.

Cum deblochezi telefonul android dacă ai uitat modelul de deblocare (pattern lock)?

Aşa numitul Pattern Lock sau blocarea telefonului printr-un model desenat cu degetul pe ecran reprezintă o soluţie de securitate foarte eficientă. Dar dacă ai ales un model destul de complex și nu ți-l mai amintești, poți să încerci să îl deblochezi în câțiva pași.
  1. Introdu orice model format din minimum 4 puncte de cel puțin 5 ori. Dacă niciuna dintre variante nu este cea corectă, pe ecran îți va apărea un mesaj care îți va indica faptul că trebuie să aștepți 30 de secunde pentru a încerca din nou.
  2. Apasă butonul OK și apoi, în colțul din dreapta jos alege opțiunea: „Forgot Pattern”.
Este important să știi că vei avea nevoie de codul PIN pe care l-ai folosit atunci când ai setat modelul de deblocare. Atenție! Nu este vorba despre codul PIN al cartelei. După introducerea acestui PIN, vei fi direcționat în secțiunea Screen Unlock Settings din meniul de configurare al telefonului pentru a defini un alt Pattern Lock sau pentru a dezactiva orice altă metodă de securitate.

Cum deschizi telefonul dacă nu ai datele de logare?

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu a funcționat, mai ai câteva variante:

Folosind Find My Mobile (pe telefoanele Samsung):
  1. Accesează aplicația Find My Mobile
  2. Conectează-te utilizând contul Samsung
  3. Dintre opțiunile care apar pe ecran, selectează ”Deblocare” (Unlock).

Utilizând o aplicație externă
Cel puțin teoretic, Google Play oferă o mulțime de aplicaţii gratuite care promit că te învaţă cum să deblochezi un Android şi multe din ele chiar execută această acţiune. Doar că că majoritatea necesită drepturi de root pe telefon şi eu nu îți recomand această variantă. Alternativa ar putea fi o aplicaţie plătită cum ar fi Android Lock Screen Removal, Screen Lock Bypass, etc.

Revenirea la setările din fabrică
Deși implică faptul că vei pierde toate datele existente în telefon, dacă ți-ai făcut un back-up al datelor în contul Google, îți va fi ușor apoi să le recuperezi. Atenție! Înainte de a începe procesul de resetare la setările din fabrică, scoate cardul SD din telefon, dacă ai unul, ca să eviți ștergerea lui.
Neavând acces la meniul telefonului, va fi nevoie să îl repornești în Recovery Mode prin folosirea unei combinaţii dintre butoanele de Volume, Power şi Home, combinație care variază de la un model de telefon la altul. Pentru un telefon Samsung, de exemplu, combinația este: Power și apoi Home şi Volume Up. Pentru un telefon Xiaomi, combinația este: Power și apoi Volume Up și butonul de pornire.
Dacă ați apăsat corect combinația de taste, în câteva secunde telefonul se va restarta și vei putea face din nou configurarea lui, ca și când ar fi un telefon nou.

Sper ca aceste informații să îți fie de folos!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.