Cum folosim funcția Share Location?

Google Maps este o aplicație foarte utilă atunci când vrei să afli cum ajungi într-un loc nou, dar mai are și alte funcții, la fel de utile, despre care vă voi vorbi în cele ce urmează.

articol
Dacă trebuie să mă întâlnesc cu cineva într-un anumit loc, mie îmi este foarte greu să explic cuiva unde anume mă aflu exact, mai ales dacă zona îmi este total necunoscută. Dar acum folosesc funcția Real Time Location Sharing de la Google Maps, care mă ajută să ”spun” exact unde mă aflu.

Iată cum se poate activa:
1. Deschide aplicația Google Maps și accesează meniul din stânga sus
2. Alege opțiunea Location Sharing
3. Poți alege un anumit interval de timp pentru care funcția să fie activă
4. Apoi alege persoana căreia vrei să îi arăți exact locul în care te afli. Persoana respectivă va primi un link pe telefon, într-una dintre aplicațiile pe care alegi să o folosești (WhatsApp, Messanger, Hangouts, email, etc):La fel de simplu se poate folosi funcția Location Sharing și pe WhatsApp:
 
  1. Deschide o conversație cu persoana căreia vrei să îi transmiți unde te afli
  2. Selectează opțiunea care arată ca o agrafă de birou și alege Location
  3. Poți să alegi să trimiți doar informații despre locul în care te afli în momentul respectiv – Send your current location - sau poți să alegi un anumit interval de timp în care să funcția sa fie activă – Share Live Location.O altă funcție Google Maps, pe care eu o folosesc foarte frecvent este Share my trip. Cu această opțiune, pot să îi ofer acces persoanei cu care urmează să mă întâlnesc la întregul meu drum și chiar la o oră estimativă la care urmează să ajung. În felul ăsta evit nenumăratele mesaje sau apeluri care invariabil încep cu fraza: ”Pe unde ești?” și se termină cu ”Cam pe la ce oră ajungi?” 

Dacă te interesează funcția asta, iată cum o poți activa:

1. Intră în aplicația Maps și selectează destinația la care vrei să ajungi:2. Vei primi o serie de rute recomandate și o poți alege pe cea pe care ți-o dorești. De asemenea, poți să alegi și mijloacele de transport pe care vrei să le folosești. Alege una dintre rutele recomandate și apoi apasă pe săgeata de navigare.3. Vei primi apoi o notificare din care vei putea selecta opțiunea Share trip. Alege persoana căreia vrei să îi trimiți informația. Persoana respectivă va putea să urmărească exact traseul tău și timpul estimativ la care vei ajunge la destinație.Sper ca aceste informații să vă fie de folos și vă doresc sărbători fericite cu spor în toate! 


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.

Părerea ta este importantă pentru noi, lasă-ne feedbackul tău

Feedback

sus